Bach virágeszencia

A Bach virágkivonatok a vadonban termő és nem mérgező növények virágaiból és rügyeiből készülnek. Dr. Edward Bach a növényeket érzelmekkel hozta összefüggésbe, harmincnyolc archetipikus, negatív érzelmet feltételezve és figyelembe véve a szellemi és érzelmi dolgokat.
A Bach gyógyír a természetben lévő tiszta energiát hordozza, amelyek megszüntetik, lecsillapítják személyiség zavarainkat, működésbe hozzák a szervezetben lévő zárlatokat és így megváltoztatják a lelki állapotot.

A Bach-virágterápia egy szelíd gyógymód, így a gyűlölet szeretetté alakulhat, a kétségbeesés hitet találhat, a közöny céltudatossá válhat és a kimerültség erőt szülhet.

Minden, ami “nagy” és “nemes” az egyszerű.
Gottfried Keller

Dr. Bach azt tartotta, hogy az ember egyéni élete mindennél fontosabb. Azt vallotta, jól kell kiismerni önmagadat, hogy a másikat is kiismerd.
Bach szerint az egység mindenben jelen van, az egyetlen teremtő a SZERETET, amely számtalan formában nyilatkozik meg és minden dolog egyesül a szeretet által. Bármiféle tökéletlenség a részekben, visszahat az egészre és az egész minden része tökéletessé válik a szeretetben.